استان یزد، کم تحرک ترین و چاق ترین استان در کشور/ مصرف دارو در یزد نیازمند مدیریت جدی است

ساخت وبلاگ

به گزارش یزدی نیوزعلی دهقان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزددر نشستی در جمع اصحاب رسانه استان یزد به مناسبت آغاز طرح تحول سلامت گفت: هرچه در بخش سلامت تلاش کنیم با توجه به وسیع تر شدن دامنه کارها نیازمند فعالیت بیشتر هستیم.

وی افزود: دولت برنامه دارد تا تعداد تخت های شیمی درمانی را در مراکز دولتی زیاد کند و از نیاز مردم به بخش خصوصی کم کند و به مردم خدمات دولتی ارائه دهد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: بخش خون و همفولوژی شهید صدوقی یزد از جمله این مراکز است که در راستای افزایش تخت های بیمارستانی و خدمات رسانی  ایجاد خواهد شد.

دهقان تصریح کرد: ما در سال گذشته هیچ مورد شکایت در خصوص زیر میزی نداشتیم که یکی از عوامل آن تغییر کتاب تعرفه پزشکان و کمک به به پزشکان بود.

وی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت بیان کرد: ضریب اشغال تخت ما تا آخر سال 93 از 65 درصد به 72 درصد رسید و متوسط اقامت بیماران نیز از سه و سه دهم روز به سه و 2 دهم روز رسید و در سال 94 اشغال تخت به 75 و  چهاردهم درصد رسید که نشان دهنده تمایل مردم به بیمارستان های دولتی است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: استاندارد تعداد تخت به جمعیت در دنیا به ازای هر 650 نفر یک تخت است و در ایران نیز به ازای هر یک هزار نفر یک تخت است اما در استان نیز هر 420 نفر یک تخت اختصاص داده شده است.

دهقان خاطرنشان کرد: حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم از بسته های حمایتی ما بود که در این طرح 12 رشته تخصصی و غیر تخصصی افزایش یافت و تا فروردین 95 تعداد 141 پزشک در مناطق محروم استان خدمات رسانی می کنند.

وی گفت: ما الان 41 پزشک متخصص در رشته های جراحی، داخلی، اطفال و زنان داریم که در هفت بیمارستان خدمات رسانی می کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: ارتقای کیفیت ویزیت از برنامه های دیگر ما بود که در این راستا 204 پزشک متخصص و فوق تخصص با تعرفه دولتی در بیمارستان های دولتی ارائه خدمات می کنند.

دهقان خاطرنشان کرد: میانگین ویزیت ما در سال 93 در هر ماه 81 هزار 180 نفر بود که این میزان در سال 94 به 106 هزار و 230 نفر رسید که 31 درصد افزایش داشت.

وی گفت: ما 6 کلینیک ویژه داریم که یکی از مراکز مهم خاتم الانبیا (ص) است که الان روزی 2 هزار نفر ویزیت می شوند و برنامه داریم کلینیک جدید آن در مردادماه افتتاح شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان کرد: ترویج زایمان طبیعی از موارد دیگر بسته است که در راستای تشویق مردم به افزایش جمعیت انجام شد و تعداد آن در 94 تعداد 559 مورد افزایش داشت و کل زایمان ها یک هزار و 274 مورد در کل سال افزایش داشت.

دهقان تصریح کرد: تعداد کل زایمان ها در سال 93 تعداد 28 هزار و 965 مورد بود که تعداد 7 هزار و 256 مورد از مزایای زایمان طبیعی رایگان بهره مند شدند و این تعداد در 11 ماه اول سال 94، 7 هزار و 48 مورد بوده است.

 

وی بیان کرد: میانگین سزارین در استان یزد نسبت به قبل از اجرای طرح حدود پنج و 27 صدم درصد کاهش یافته و در 11 ماهه اول سال 94 میزان 47 و 85 صدم درصد رسیده است که بر اساس معیارها و اهداف وزارت بهداشت  محقق شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: تاسیس مرکز پزشکی هسته ای در بیمارستان افشار یزد، ccuبیمارستان شهید صدوقی یزد، بخش روانپزشکی بیمارستان میبد، بیمارستان خیری میبد و اردکان، بیمارستان32 تختخوابی بهاباد، بیمارستان یک صد تختخوابی اشکذر از جمله فعالیت های ما در این طرح بود.

دهقان خاطرنشان کرد: اضافه کردن 20 یونیت در بخش دندانپزشکی، اورژانس افشار، اورژانس بیمارستان شهید صدوقی یزد، راه اندازی بیمارستان شهید رهنمون نیز از دیگر برنامه ها ما بود.

وی گفت: اورژانس هوایی یکی از نیازهای مبرم است که وزارتخانه، استان یزد را مورد نیاز مبرم دانست و آن راه اندازی خواهد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: بخش زایمان پرخطر در بیمارستان شهید صدوقی و مجیبیان ، ایجاد بنیاد نوآوران سلامت در استان در نیر و ارائه خدمات چشم پزشکی و دندانپزشکی نیز از برنامه های ما در آینده نزدیک است که خدمات رایگان به مدت 3 ماه ارائه خواهند داد.

دهقان خاطرنشان کرد: ما دیشب دو مورد اهدا عضو داشتیم که در سال گذشته 31 مورد اهدا عضو داشتیم و در سال 93 نیز 17 مورد بود که آمار خوبی در کشور است.

وی گفت: تحرک و کاهش وزن مهمترین راه کاهش قند خون و دیابت است که استان یزد کم تحرک ترین و چاق ترین شهر در کشور است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان کرد: بیش از 35 درصد مراجعین ما خارج از استان بوده اند.

همچنین معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به سرانه بالای مصرف دارو در یزد، گفت: مصرف دارو در یزد نیازمند مدیریت است.

محمدحسین مصدق با اشاره به اینکه مصرف دارو باید به صورت مدیریت شده انجام شود، اظهار داشت: گاهی پزشکان در تجویز دارو و تعداد آن بیش از حد نیاز نسخه می‌نویسند و گاه نیز بیماران درخواست داروی بیشتر دارند.

وی عنوان کرد: مصرف داروی زیاد عوارض خاص خود را به همراه دارد و لازم است در زمینه مصرف دارو به شکل مدیریت شده عمل شود.

مصدق با بیان اینکه مصرف دارو و جلوگیری از مصرف خودسرانه آن نیازمند فرهنگ‌سازی است، افزود: رسانه‌ها نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند و می‌توانند با آگاهی‌بخشی و آموزش از بروز مشکلاتی که به دنبال مصرف داروی غیرضروری به وجود می‌آید، پیشگیری کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد یادآور شد: در کشور ما مشکلاتی در زمینه تولید و توزیع دارو وجود دارد و برای جلوگیری از بروز کمبود دارو برای بیماری که نیاز ضروری به دارو دارد، نظام توزیع باید مدیریت شود.

وی بیان کرد: البته خوشبختانه 95 درصد داروهای موجود در کشور توسط شرکت‌های داخلی تولید می‌شود و معمولا کمبود جدی در این زمینه نداریم اما گاهی به طور فصلی در برخی داروها با کمبودهایی مواجه هستیم.

مصدق با بیان اینکه تولید این میزان دارو در کشور نشان از ظرفیت و توان علمی بالا در کشور دارد، افزود: تولید نسل جدید داروها در مقایسه با داروهای قدیمی‌تر نیز در کشور شتاب بیشتری نسبت به قبل گرفته است.

وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به شتاب علمی که در این زمینه وجود دارد و با توجه به ظرفیت‌های تولید دارو در کشور، هر چه سریع‌تر بتوانیم در زمینه صادرات داروهای نوترکیب نیز در کشور اقدام کنیم.

مصدق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نیاز کشور به داروهایی نظیر داروهای شیمی درمانی و نیاز به افزایش تولید یادآور شد: در سال گذشته بیش از 13 میلیارد ریال بودجه از سوی وزارت بهداشت برای ارائه خدمات رایگان شیمی درمانی به استان یزد اختصاص داده شد.

یزدی ها بیان داخل...
ما را در سایت یزدی ها بیان داخل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان yazdiha بازدید : 134 تاريخ : چهارشنبه 15 ارديبهشت 1395 ساعت: 0:35