نیروگاه‌های خورشیدی موفق‌ترین زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی در استان یزد

ساخت وبلاگ

 

در این نشست که به دعوت مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی تشکیل شد؛ کمال دهقانی رئیس این مجمع هدف از تشکیل این جلسه را بررسی مسائل و مشکلات سرمایه‌گذاری در استان، در راستای تحقق شعار سال «رونق تولید» بیان کرد.

محمدحسن صباغزادگان مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای یزد، محورهای سرمایه‌گذاری در صنعت برق استان را شامل احداث نیروگاه‌های خورشیدی فتوولتاییک، احداث نیروگاه‌های تولید هم‌زمان برق و حرارت (CHP) و همچنین سرمایه‌گذاری در خطوط و پست‌های انتقال برق توسط بخش خصوصی برشمرد و به اقدامات انجام‌شده برای حمایت از احداث نیروگاه‌های خورشیدی اشاره کرد.

وی افزود: احداث نیروگاه‌های خورشیدی و حمایت از سرمایه‌گذاران و رفع مشکلات آن‌ها از اولویت‌های این شرکت است و هم‌اکنون ساختگاه‌های احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ظرفیت‌های مختلف در تمامی شهرستان‌های استان برای سرمایه‌گذاران معرفی‌شده‌اند.

مهندس صباغزا‌دگان با اشاره به اطلاعات ارائه‌شده توسط مسئولان استان؛ نیروگاه‌های خورشیدی را موفق‌ترین زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی در استان یزد در سال‌های 96 و 97 عنوان کرد.

متقاضیان احداث نیروگاه خورشیدی که قرارداد خرید برق خورشیدی دارند، در حال حاضر 40 شرکت با مجموع ظرفیت 650 مگاوات هستند و هم‌اکنون 7 نیروگاه خورشیدی در سطح استان یزد با ظرفیت بیش از 58 مگاوات و با سرمایه‌گذاری 60 میلیون دلار در حال بهره‌برداری می‌باشند و یزد،  از این لحاظ رتبه نخست کشور را دارا است.

شایان ذکر است تاکنون 25قرارداد برای احداث نیروگاه‌های گازی کوچک به میزان 250 مگاوات بسته شده و بهره‌برداری از 14 نیروگاه با ظرفیت 140 مگاوات با سرمایه‌گذاری 4000 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسیده است.

چالش اصلی پیش‌روی سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه‌های گازی کوچک، تغییرات نرخ ارز، عدم توجیه استفاده از حرارت حاصل از فرایند تولید برق با توجه به غیرواقعی بودن قیمت حامل‌های انرژی و همچنین مشکلات خرید و تامین قطعات یدکی است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای یزد به عدم امکان استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در طرح‌های انتقال و فوق‌توزیع برق به دلیل منع قانونی (اصل 44) اشاره کرد و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خواستار بازتفسیر این موضوع شد.

در ادامه این نشست سیدعلی‌محمد موسوی معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، بر برنامه‌ریزی و بسترسازی مسئولان برای افزایش سرمایه‌گذاری در استان‌ها تاکید کرد و افزود: در برنامه ششم توسعه، جذب 65 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی شامل 15 میلیارد دلار فاینانس،30 میلیارد دلار قرارداد مستقیم و 20 میلیارد دلار قرارداد مشارکتی پیش‌بینی‌شده است.

وی همچنین به روزرسانی برخی از قوانین سرمایه‌گذاری،گوش دادن به خواسته‌ها و دغدغه‌های سرمایه‌گذاران، رعایت پروتکل‌های بین‌المللی و داشتن نظم در این شرایط را از مهم‌ترین ضرورت‌های فضای اقتصادی کشور دانست.

در این نشست محمدعلی طالبی استاندار یزد نیز با بیان اینکه اولویت‌های جدید بر اساس سند توسعه و سند آمایش استان یزد طرح‌ریزی‌شده است؛ گفت: توسعه گردشگری، توجه به انرژی‌های نو، توجه به حوزه فناوری و صنایع با تکنولوژی بالا و دانش‌بنیان، ازجمله مواردی است که با تلاشی بیش از قبل، لازم است به سمت آن حرکت کنیم.

در این نشست، مسئولان دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان بخش خصوصی نیز، به بیان عملکرد و مسائل و مشکلات مرتبط پرداختند و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی نیز نظرات، دیدگاه‌ها و انتظارات خود را از دستگاه‌های اجرایی استان بیان کردند.

یزدی ها بیان داخل...
ما را در سایت یزدی ها بیان داخل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان yazdiha بازدید : 147 تاريخ : دوشنبه 20 خرداد 1398 ساعت: 7:08